Ny ägare

PRESSINFORMATION                                           
Lagan 2020-06-01

Hydraulmekano i Lagan har fått ny ägare och ledning

Monica Kristoffersson har från och med den 1 juni 2020 överlåtet sitt bolag Hydraulmekano AB till familjen Granath i Lagan. Företaget har ett tiotal anställda och omsätter ca 20 Mkr. Köpet innebär att Benny Granath, som de senaste fem åren varit marknadschef på Ljungby Maskin, tar över lednings- och utvecklingsansvaret för bolaget.

Hydraulmekano, som är specialiserade på konstruktion och tillverkning av små- och medelstora hydraulcylindrar, startade 1954 i Berghem, Ljungby, av Nils Carlsson och sedan dess har företaget varit i familjens ägo. Nils och hans fru Sargit Carlsson drev företaget och flyttade under 1980-talet till nya lokaler i Lagan. Sonen Carl Carlsson kom in i företaget under 80-talet och drev företaget vidare fram till slutet av 2018. Sedan dess har Monica sökt efter en ny ägare, som kan ta vara på den kunskap och potential som Hydraulmekano byggt upp genom åren.

Monica Kristoffersson

”Vi är ett typiskt småländskt familjeföretag med gediget kunniga och lojala medarbetare. Genom åren har vi blivit kända och uppskattade för vår produktkvalitet och kundnära arbetssätt. Sedan min man avled 2019 har jag letat efter någon som kan ta över så att företaget får leva vidare. Det känns väldigt skönt att familjen Granath vill ta den stafettpinnen, men samtidigt vemodigt. Hydraulmekano har blivit en stor del av mitt liv.”

Benny Granath

”Som infödd Laganbo och många års erfarenhet av företagande och på olika nivåer är det med stolthet jag och min familj nu tar steget in i en ny framtid med Hydraulmekano. Vi känner ägarna Carlsson/Kristoffersson sedan många år och har även gjort en hel del affärer med dem. Med min företagsbakgrund är jag trygg med att detta kommer att bli vår nya planta att tillsammans med personalen utveckla vidare under många år framöver. Riktigt spännande!”

Starkt produktprogram och gedigna kunder
Hydraulmekano är kända i branschen som en kvalitetstillverkare av nya hydraulcylindrar, både ur sitt standardprogram och av specialtillverkade cylindrar enligt kundernas önskemål. Under senare år har företaget även utvecklat kolv-ackumulatorer som komplement till cylindrarna.

Ett viktigt marknadssegment är dessutom reparation av hydraulcylindrar, vilket kräver stor kompetens, precision och snabbhet, då kunderna många gånger har drabbats av ett cylinderhaveri och är i ett utsatt läge med stillastående produktion.

Benny Granath

” Vi kommer att driva företaget vidare med samma organisation och affärsidé, som kommer att utvecklas i samspel med våra kunder. Hydraulmekano kommer även fortsättningsvis att marknadsföra sig som specialister inom hydrauliska cylindrar och ackumulatorer.

Vi hoppas att befintliga och nya kunder kommer att känna sig bekväma med denna lösning och att vi med våra höga ambitioner kommer bli alltmer attraktiva på marknaden.”

Mer information: kontakta VD Benny Granath på tel 073-0342578